onsdag 18 april 2012

I väntan på kafeöppning – Kirskålspesto



Just nu liknar slottskaféet tomtens verkstad. Allt ska fixas, dammas av och poleras upp. I år ska vi även bygga om köket för att i högsommar kunna servera dagens! Men tills dess vill jag uppmuntra alla att ge sig ut i vårens eget skafferi. Kirskål är kanske inte min favourit men den är billig, full med vitaminer och växer som det ogräs det faktiskt är.

Här kommer ett enkelt recept på kirskålspastapesto till 4 pers:

Kirkålspesto:
3 vitlöksklyftor
1 liters plastpåse nyplockad kirskål
2 nävar solrosfrön
4 dl olivolja (minst)
1-2 dl parmesan

300 g pasta (räkna 75g/pers)
2 st broccolibuketter
roccolasallad
hyvlad parmesan
salt & Peppar

1. Koka upp pastavattnet och ha i både pasta och broccoli. Jag stormkokar alltid pastan 2 min och tar sedan bort den från plattan och låter den vila i stilla kokvatten tills den blir klar. 2. Mixa vitlök, kirskål, solrosfrön och olivoljan i en bunke. Rör sedan i 1 dl riven parmesan i den gröna kirskålspastan. Känns det stabbigt adderar du bara mer olivolja. 3. Blanda sedan den avrunna pastan och broccolin med peston i kastrullen. fördela pastan på 4 tallrikar. Lägg en näve roccola och lite hyvlad parmesan över tallriken, ringla på lite olivolja och vinäger. (Vi använder de sista dropparna av vår honungs- & myntavinäger, men det går bra med vilken som helst.) Klart!

Inga kommentarer: